heyzap.com - embed games

HEAD

SUNSET

PUNE ACEST BANER PE SITE-UL TAU

TOP 66

Sunsetcom-florin. blogspot. com Top66 Statistici

sâmbătă, 12 martie 2011

574 DE MORTI IN URMA CUTREMURULUI DE IERI

Waki, Japonia - o explozie produsă la o centrală nucleară sâmbătă a distrus o clădire reactor, dar o scurgere de radiatii a fost în scădere, în ciuda temerilor de o prabusire de la pagubele provocate de un cutremur puternic şi tsunami, au declarat oficialii. 
Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat Yukio Edano explozie a distrus pereţii exteriori ai clădirii unde reactor este plasat, dar nu carcasa metalica real invaluind reactor. 
Asta a fost o veste binevenită pentru o ţară care suferă de la dezastru dublu de vineri că pulverizat pe coasta de nord-est, lăsând cel puţin 574 de oameni morţi de numărul de articole oficial. 
Scară de distrugerea nu a fost încă cunoscut, dar au existat semne sumbre că numărul morţilor ar putea zbura. 
Un raport a spus patru trenuri întregi au dispărut vineri şi încă nu a fost localizat. a declarat presei locale, cel puţin 1.300 de persoane ar fi fost ucişi. 
Edano a spus radiaţii din jurul plantelor Fukushima Dai-ichi nu a crescut după explozie, dar a avut, de fapt, scăzut. 
El nu a spus de ce a fost atât de. 
Oficialii nu au dat citirile specifice radiaţii pentru zona, deşi au spus că au fost crescute înainte de explozie: La un moment dat, fabrica a fost eliberarea fiecare oră cantitatea de radiatii o persoană în mod normal, absoarbe din mediul în fiecare an. 
Practic, orice creştere în radiaţii înconjurător poate ridica ratele pe termen lung cancer, şi autorităţile au fost de planificare pentru a distribui iod la locuitorii din zona, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. 
Iod contracarează efectele radiaţiilor. 
Presiunea din reactorul a fost, de asemenea, în scădere după explozie, în funcţie de Edano. 

Tsunami a fost incredibil de rapid", a declarat Koichi Takairin, un şofer de camion de 34 de ani, care a fost în interiorul lui de amator robust de patru tone atunci când valul a lovit oraşul port din Sendai. 
"Maşini mai mici au fost măturat în jurul meu", a spus el. 
"Tot ce am putut face a fost sta în camionul meu." 
amator sa ruinat, el sa alăturat flux constant de supravieţuitori care au mers de-a lungul drumului, departe de mare şi înapoi în oraş sâmbătă. 
Smashed autoturisme şi avioane mici, au fost amestecate până împotriva clădirilor apropiere de aeroportul local, de mai multe mile (kilometri) de la mal. 
Copaci tăiaţi şi resturi de lemn se peste tot în calitate de lucrători pe bărcile de salvare coasted prin ape tulburi în jurul structurilor inundate, mirosit prin modul lor de-o mare de moloz. 
Potrivit cifrelor oficiale, 586 de persoane sunt dispărute şi 1105 răniţi. 
În plus, poliţia a declarat între 200 şi 300 de organisme au fost găsite de-a lungul coastei din Sendai, cel mai mare oras din zona de lângă epicentrul cutremurului a. 
aeroporturile scară reală a distrugerii nu a fost cunoscută încă mai mult de 24 de ore după cutremur, deoarece drumurile spălate-out şi închide au împiedicat accesul în zonă. 
Un număr nespus de cadavre au fost considerate a fi îngropat în moloz şi resturile. 
Între timp, primul val de salvatori militare au început să sosească de bărci şi elicoptere. 
Prim-ministrul Naoto Kan a declarat 50.000 de militari s-au alăturat eforturilor de salvare şi recuperare, ajutat de bărci şi elicoptere. Zeci de ţări oferit, de asemenea, de ajutor.Preşedintele Barack Obama a promis SUA următoarele tipuri de asistenţă ceea ce el a numit un potenţial "catastrofice" dezastru. El a spus un transportator aerian din SUA aeronava a fost deja în Japonia şi un al doilea a fost pe drum. Washingtonul a trimis, de asemenea, de căutare urbane şi echipele de salvare, în conformitate cu ambasadorul american John Roos. 
Mai mult de 215000 de oameni locuiau în 1350 adaposturi temporare în cinci prefecturi, sau state, Agentia nationala de politie a spus. 
De la cutremur, peste 1 milion de gospodării nu au avut apă, cea mai mare parte concentrate în nord-e
Aproximativ 4 milioane de cladiri au fost fără putere. 
Aproximativ 24 la sută din electricitate este produsă în Japonia de 55 de unităţi de energie nucleară în 17 plante, iar unele au fost probleme, după cutremur.

Japonia a declarat starea de urgenţă la centralele două după unităţile lor a pierdut capacitatea de răcire. 
Deşi purtătorul de cuvânt al guvernului a jucat în jos temerile legate de scurgeri de radiatii, purtătorul de cuvânt al agenţiei nucleare japonez Shinji Kinjo recunoscut au existat încă temeri unei prabusiri. 
Un "topire" nu este un termen tehnic. 
Mai degrabă, este un mod informal de referindu-se la un colaps foarte gravă a sistemelor unei centrale electrice şi capacitatea acestuia de a gestiona temperaturi. 
Yaroslov Shtrombakh, un expert rus nuclear, a declarat o criza a fost la Cernobîl a fost puţin probabil. 

Toată lumea vrea să iasă din oraş, dar drumurile sunt groaznice.", A spus Reiko Takagi, o femeie de vârstă mijlocie, în picioare în afara unei companii de taxi. "Este prea periculos pentru a merge oriunde, dar ne este teamă că vânturile pot schimba şi aduce radiatii spre noi.." 
Ministerul Transporturilor a declarat că toate autostrăzile din Tokyo care să conducă la zonele lovite de cutremur au fost închise, cu excepţia vehiculelor de urgenţă. comunicaţii mobile au fost plină de coşuri şi solicită în zonele devastate mergeau fără răspuns. 
posturile locale de televiziune difuzat imagini cu oameni garnitură pentru apă şi alimente, cum ar fi bile de orez. În Fukushima, oficialii orasului au fost predarea în sticle băuturi, gustări şi pături. Dar au existat zone mari care au fost înconjurate de apă şi au fost de neatins. 
Un spital din prefectura Miyagi a fost văzut înconjurat de apă.Personalul a pictat un SOS pe acoperiş şi au fost steaguri albe.
Avansate tehnologic Japonia este bine pregătită pentru cutremure şi clădirile sale poate rezista la socuri puternice, chiar şi un cutremur, ca de vineri, care a fost mai puternic din ţară a cunoscut de la înregistrări oficiale au început la sfârşitul anilor 1800. 
Ce a fost dincolo de controlul uman a fost ucigaş tsunami care au urmat. 
Japonia, cel mai rău cutremur anterioare a fost un cutremur, magnitudine 8.3 în Kanto care a ucis 143 de mii de oameni în 1923, potrivit USGS. 
O magnitudine 7.2 cutremur în Kobe a ucis 6400 de persoane în 1995. 
Sursa : http://news.yahoo.com/s/ap/as_japan_earthquake 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu